,

BLYNELIAI SU BANANAIS IR AVIŽAIS

ketvirtadienis, rugsėjo 15, 2016


Kuo kvepia Jūsų rytas? Ar mėgaujatės saldžia ryto akimirka? Kokie kvapai sklinda iš virtuvės? Ką ragaujate pirmiausiai?

Jeigu man užduotų visus šiuos klausimus - kukliai atsakyčiau, kad tobuli rytai dar ateityje, su mylimu žmogumi, o dabar dar tik mokausi paversti rytą vienu mažu stebuklu. Ryto geidžiamiausiais ingredientais tampa - kava ir bananiniai blyneliai. Nepakartojami blyneliai, kuriuos kepu dažnai ir su vienu malonumu, bei kuriais norisi maitinti visus visus, užklydusius į virtuvę. 

veganiški blyneliai


Šių blynelių receptą radau Food that I love | Vegan Recipes FB puslapyje, kur, pakerėjo šio patiekalo paprastumas ir ingredientų skaičius - vos 3 sudedamieji. Dalinuosi receptu ir siūlau jį paįvairinti kaip tik širdis trokšta.

r e i k ė s

0,5 didelio banano
0,5 stiklinės pieno (naudojau paprastą, ne veganišką pieną)
0,5 stiklinės maltų avižų

Sudedame visus ingredientus į trintuvą ir sutriname. Leidžiame masei sutirštėti apie 15min ir kepame ant kokoso aliejaus. Iškepti blyneliai išdidžiai papuošiami vaisiais, uogomis ar kitu gėriu. Skanu, net labai!

p a t a r i m a i

Nesikuklinu ir blynelių masę užmaišau iš vieno banano, vienos stiklinės pieno bei maltų avižų. Tuomet iš šios porcijos blynelių lieka vakarui (jei labai alkana) ir kitos dienos rytui ar vėlyviems pusryčiams.

Svarbu per anksti neversti blynelių ant kito šono, jei tešla išėjo per skysta - blyneliai paprasčiausiai neapsivers, o susilankstys ir gausite ne blynelį, o gumulėlį. 

Nuotraukoje blynelius sudėjau vieną ant kito, tačiau skanu juos valgyti bet kokiu būdu!

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

0 komentarai

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros

Skaitytojai