,

VIŠTIENA SU ANANASAIS BEI KRIAUŠĖS IR MĖLYNOJO SŪRIO SALOTOS

sekmadienis, sausio 05, 2014

Vištiena Su Ananasais
Kaip aš dievinu šeštadieniais važiuoti pas Aną ir ruošti skaniausius patiekalus, o vėliau Jums pasakoti apie juos. Šie šeštadieniai lyg geros nuotaikos užtaisas, nes abi užsiimame viena mūsų mėgstamiausių veiklų - maisto gaminimu. 
DRAUGYSTĖ VIRTUVĖJE


Labai laukiau, kol vėl susitiksime su Ana ir kaip visada, patieksime du patiekalus. Praeitą kartą, kai ruošėme vištienos suktinukus ir makaronų salotas, jau apsitarėme, kad paragausime vištieną su ananasais. Ana gamino vištienos kepsniukus, o aš vėl paruošiau salotų, nes noriu išbandyti naujus salotų receptus. Salotų receptą radau Gaspadine svetainėje, bet patobulinau jį šiek tiek.

Taigi mūsų receptai:
  • Vištiena Su Ananasais - Anos receptas.
  • Kriaušių, Bei Mėlynojo Sūrio Salotos - mano receptas.
Vištiena gavosi minkšta ir sultinga, o salotos - tokios skanios, kad tiek aš, tiek Ana planuojame gaminti jas sekmadienį savo šeimoms. 

Anos patiekalas: Vištiena Su Ananasais

vištiena su ananasais

Ko reikės?
  • Vištienos krūtinėlės 0,5kg (gaunasi 4 kepsneliai).
  • Vorčesterio padažo (2 šaukšteliai).
  • 2 skiltelių česnakų.
  • 1 skardinė ananasų giežinėlių.
  • Majonezo (galima ir be jo) (2 šaukšteliai).
  • Sūris 200 gr.
  • Druskos, pipirų (Pas Aną buvo spalvotų pipirų, gali būti ir juodi, bet šviežiai malti). 
Kaip padaryti?

Vištieną perpjauname taip, kad gautųsi 4 kepsneliai, išmušam muštuku, pasūdome, apibarstome šviežiai maltais pipirais iš abiejų pusių.

Susmulkiname česnaką, aptepame juo kepsnelius. Kiekvieną kepsnelį apšlakstome vorčesterio padažu ir paliekame marinuotis kelias valandas (Ana marinavo kepsnius vėlai vakare, todėl paliko marinuotis nakčiai). 

vistiena su ananasais
vistiena su ananasais

Sutarkuojame sūrį. Į išteptą alyvuogių aliejumi skardą dedame kepsnelius, aptepame majonezu (arba be majonezo).

Uždedame ananasų griežinėlius, Ana jų negailėjo, todėl kiekvienam kepsniui gavosi po 2 griežinėlius. Kepsnius apibarstome sūriu ir pašauname į įkaitintą orkaitę 20-čiai minučių. Per tokį laiką kepsniai spėja iškepti ir lieka sultingi. Vuolia, dedame kepsnelius į lėkštę, gardiname salotomis ir valgome. Prie šio patiekalo labai tinka Conde de Caralt baltas, pusiau saldus vynas, kurį galima rasti Vynotekoje.

Mano patiekalas: Kriaušių, Bei Mėlynojo Sūrio Salotos

Kriaušių, Bei Mėlynojo Sūrio Salotos

Gaivios salotos, tinkančios prie kiekvieno patiekalo. Svarbiausia, kad jas labai paprasta pagaminti ir neįmanoma apsieiti be pakartotinės porcijos lėkštėje. Mes su Ana pavadinome šį patiekalą - Metų Salotos. Dar nesu ragavus tokio subtilaus ir įdomaus skonio salotų ir manau, jog jos bus mano favoritės!

Ko reikės?
  • Salotos, Romaine, 2 stiklinės - pasiėmiau Iceberg salotų, nes jos traškios ir skanios, sunaudojau apie 6 skirtingo dydžio lapelius.
  • Kriaušės, raudonos, 0.5 vieneto - nusipirkau 1 didelę žalią kriaušę (arba 2 mažos).
  • Pelėsinis sūris, tarkuotas, 2 šaukštai - nusipirkau mėlyno pelėsio sūrio, sutarkavau 50 g.
  • Graikiniai riešutai, kapoti ir kepinti, 2 šaukštai.
    • Padažui:
  • Alyvuogių aliejus, 2 šaukštai - 6 šaukštai, jei porcija didelė. 
  • Obuolių actas, 1.5 šaukštelio - 2 šaukšteliai, jei didelė porcija.
  • Garstyčios, Dižono, 0.25 šaukštelio - Ana turėjo garstyčių grūdeliais, rekomenduoju, nes skaniau ir gražiau.
  • Druska, pagal skonį.
  • Juodieji pipirai, malti, pagal skonį.
  • Česnakai, 1 skiltelė.
SALOTOS SU KRIAUŠĖMIS

Kaip padaryti?

Iceberg salotas suplėšome į mažus gabalėlius, supjauname kriaušę nedideliais kvadratėliais. Paruošiame riešutus - sukapojame juos ir pakepiname su trupučiu aliejaus. Tada riešutus subarstome į indą su salotomis ir kriaušėmis. 

kepinti graikiniai riešutai

O tada, paskutinis ingredientas - į salotų indą, stambia tarka sutarkuojame pelėsinį sūrį. Ir laikas paruošti padažą!

Padažas: 

Į mažą indelį įpilame aliejaus, acto, įdedame garstyčių, apibarstome druska, pipirais ir įspaudžiame česnako. Tada viską gerai išmaišome arba suplakame ir apipilame salotas. Viską gerai išmaišome ir salotos paruoštos!

salotos su suriu

Grūdėtosios garstyčios dera labiau nei paprastos vien dėl subtilaus skonio ir savo grūdelių, kurie atrodo  puikiai ant salotų!

Paruošėme patiekalus, nufotografavome juos, skanavome vyną, valgėme skaniausią šokoladą, gėrėme skaniausią Anos kavą ir keitėmės Kalėdinėmis dovanomis. Ir vėl, pamaitinome Anos vyrą, gavome kulinarinių medalių, pakalbėjome apie svarbiausius ir smagiausius dalykus, pasidžiaugėme vienas kita ir jau svajojome apie kitą pasimatymą. Aš noriu tirštos sriubos, Ana makaronų su lašiša. Pažiūrėsime kas bus kitą kartą, bet būtinai bus! Iki pasimatymo draugai!

draugystė virtuvėje

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

5 komentarai

  1. Šaunuolės :) Labai gardžiai atrodo. Nenoriu valgyti, bet užsimaniau paragauti :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aure, žavingiausias komplimentas :))) Mes dėkojame! :)) Tai kitam kartui galėsi ragauti, jei pasigaminsi vis dėlto :)))))

      Panaikinti
  2. apie vištieną su ananasais jau teko girdėti, oj, man atrodo net ragauti teko, nors ten gal ir su mandarinais buvo. o gal su ananasais. anyways, o va salotos net labai vertos dėmesio! Man labai patinka jūsų virtuvės eksperimentai!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Su mandarinais?? Įdomu, man va norėtųsi su apelsinais paragauti :))) O salotos tokios populiarios dabar, kad per visą Lietuvą receptas keliauja, suprask, kad darau salotas svečiuodamasi kitam mieste :))

      Ačiū, mes labai Laimingos, kad tai, ką darome patinka ne tik mums, bet ir kitiems :))

      Panaikinti
  3. Dievinu šias salotas. Iš tikro labai skanios :)

    AtsakytiPanaikinti

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros

Skaitytojai