Sveiki, ką gi, dar reikia šiek tiek palaukti šiltesnių orų, nors vakarai būna nemaloniai šalti ir vėjuoti, yra būdų, kaip galima ignoruoti šaltį ir mėgautis šiluma.
Ne, tai ne soliariumas ir ne židinys, tai gėrimas, kuris šildo geriau negu kava ar arbata, tai karštas šokoladas! Karštą šokoladą ragavau dar paauglystėje, kai užsisakiau šį įdomų desertą picerijoje, kur ir padėjau tašką šiam patiekalui. Tai galbūt buvo ne gėrimas, o valgis - tirštas, per saldus ir kartus.
Atsirado antipatija šiam desertui iki šių metų. Šiais metais ragavau karštą šokoladą Vilniaus Katedroje, prie eglutės esančio turgelio - ten padavė mažą šotą šokolado, dar klausė ar dėti grietinėlės - atsisakiau, galvojau bus nepakenčiamai saldu. Bet buvo nerealu! Mažas šokolado kiekis ant dviejų - pats tas! Nei per saldu, nei per daug - nutariau pasidaryti namie tą stebuklą, juolab, kad jis gerai sušildo!
Atsirado antipatija šiam desertui iki šių metų. Šiais metais ragavau karštą šokoladą Vilniaus Katedroje, prie eglutės esančio turgelio - ten padavė mažą šotą šokolado, dar klausė ar dėti grietinėlės - atsisakiau, galvojau bus nepakenčiamai saldu. Bet buvo nerealu! Mažas šokolado kiekis ant dviejų - pats tas! Nei per saldu, nei per daug - nutariau pasidaryti namie tą stebuklą, juolab, kad jis gerai sušildo!
Tada per atsitiktinumą užtaikiau ant labai paprasto ir lengvo recepto, kurį radau pas lenkaitę tinklaraštininkę. Išsaugojau receptą ir pasitaikius progai (praėjus kokiam mėnesiui) paprašiau draugo pagalbos ir sukūrėme tikrą karštą šedevrą. O kadangi tai super skanus gėrimas, tirštas, vidutiniškai saldus, paprastas, bei svarbiausia labai sušildantis - nutariau pasidalinti jo mažu receptu. Jis reikalauja tik dviejų ingredientų! O pagaminsite per ~15min.
Ko reikės?2 porcijoms = 2 x 200 ml
- 250 ml Pieno (vienas standartinis puodelis).
- 2 šokolado plytelių.
- Skoniui pagyvinti: vanilė arba cinamonas.
- Priedai: marshmallow, grietinėlė, citrinos žievelė, pabarstukai.
Kaip padaryti?
Tam, kad greitai pagaminti šį gėrimą, rekomenduoju pieną pašildyti mikrobangų krosnelėje, o tik tada įpilti į įkaitintą puodą. Tiems, kurie nenori mikrobangų krosnelės arba jos neturi, viskas irgi paprasta. Įpilkite pieną į puodą, tik neužvirinkite jo, pieną tereikia pašildyti. Kai pienas bus ganėtinai šiltas - nebūtinai karštas, sulaužykite šokoladą nedideliais gabalėliais ir dėkite į pieną, vis pamaišydami.
Tik nepamirškite maišyti šokolado ir pieno, kadangi kylant pieno temperatūrai, šokoladas labai lengvai lydosi ir prilimpa prie puodo dugno ir sienelių. Maišyti galite su mediniu šaukštu. Ir taip pamaišydami sudėkite visą likusį šokoladą. Galima šį gėrimą pagardinti vanile arba cinamonu - užtenka tik žiupsnelio.

Dabar galite pagardinti šokolado gėrimą įvairiais priedais, galite įmesti po zefyrą - marshmallow, galite suplakti pieno putą ir uždėti ant šokolado, dėkite viską, ką sugalvosite! Įsitikinote, kad paprasta pagaminti? O ir labai skanu! Tad nesušilkite ir skanaus! :)

4 komentarai
hm, kažin ar išeitų su kokoso pienu :D aš darbe pietums jau pripratau gerti kavą su pienu ir nemažu kiekiu kakavos. :D Kitaip: savadarbė moka. :D
AtsakytiPanaikintiŽinok aš ir kokoso pienas visai nepažįstami. Bijau net ragauti :)) papasakok tą atradimą su kakava kava ir pienu, kažkoks įdomus derinukas :)))
Panaikintitiesiog stipri kava, šaukštelis cukraus, šiek tiek pieno, ir geri keturi šaukštai kakavos. :D galima muskato arba cinamono pabarstyti, kas po ranka papuola. :D Pas mus darbe bet kurie prieskoniai visada po ranka.
AtsakytiPanaikintibandžiau šiandien karštą šokoladą su kokosų pienu, tinka!
O, reikės išbandyti, bet keistas gėrimas :D Na Tu irgi gera improvizuotoja!
Panaikinti