, ,

TORTILIJŲ SUKTINUKAI SU VIŠTIENA IR PAPRIKA

pirmadienis, vasario 24, 2014

Tortilijų Suktinukai Su Vištiena Ir Paprika
Jei kas dar nežino, turiu silpnybę maistui ir jo valgymui. Galiu sėdėti 30 min prie vieno sumuštinio ne dėl to, jog jis nuobodus - o dėl lėto valgymo. Aš ne ryju, o mėgaujuosi. Galiu aplankyti visas Vilniaus kavines, išragauti jų maistą, likti be pinigų - bet storesnė ir laimingesnė. :))

Mėgstu skaityti receptus ir saugoti juos iki kito karto. O taip pat mėgstu maisto tinklaraščius, jų, sužadančias apetitą tobulas nuotraukas, o svarbiausia man patinka žmonės, kurie mėgsta gaminti! Dievinu savo Aną, su kuria turime skiltį Draugystė Virtuvėje, dievinu Cukrinį Avinėlį ir jo receptus - kurių savininkė - žavinga Berta! Tad ir noriu pasidalinti savo Gyvenimo atradimu, puikiai sustyguotų skonių patiekalų šaltinį, kurį ne tik seku, skaitau, bet ir su kurio savininke visada miela pasišnekučiuoti, pasidalinti žiniomis ir pasidžiaugti maistu.

O šįkart jai (o labiausiai sau) pažadėjau, kad išmėginsiu jos receptą vien dėl to, kad norėsiu nustebinti savo draugą, mėgstanti aštrų maistą. Tad kai parodžiau jam receptą ir paklausiau ar gaminsime, gavau įkvepiantį atsakymą - žinoma! Todėl šį sekmadienį gaminome meksikietišką patiekalą vardu - tortilijų suktinukai, su vištiena ir paprika! Ir kaip? Buvo miela žiūrėti kaip jis prie maisto sėdėjo 5 min, o aš 20 min - tai reiškia abiems buvo labai skanu!

O pasigaminti labai paprasta! Ir prasitarsiu, čia mano antras kartas kai dorojau vištieną. O pirmą kartą ruošiau vištienos troškinį su ananasais - labai skanu! Iki tol atrodė fu liestis prie žalios mėsos ir visi man sakė: ,,o valgyti ne fu?". Nejauku, bet reikia aukotis, pavalgyti tai mėgstu!

Nors gaminome kartu su draugu, labiausiai dėl patiekalo džiaugiuosi aš. Virtuvės šefė! Tik padažo negaminome, nes galvojau, jog niekas nesupras mano gvakamolės, todėl paprašiau nupirkti kokio nors meksikietiško padažo pagal draugo skonį.

O kaip viskas prasidėjo? Neseniai Berta padarė skaniai atrodančias tortilijas ir pasidalino nuotrauka Cukriniame Avinėlyje ir aš vėl, eilinį kartą susigundžiau ir pagalvojau tikrai darysiu, taip ir parašiau jos facebook paskyroje:

cukrinis avinėlis tortilijos


Aišku nebūčiau aš, jei nepaeksperimentuočiau, jei ne padaryčiau truputį savaip. Todėl mano receptas skiriasi truputį, bet nežymiai.

r e i k ė s
(8 tortilijoms)

8 tortilijų
500 g vištienos filė
1 raudonosios paprikos
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
Pusė citrinos
Vištienos prieskonių
Druskos
Čili prieskonių
Petražolių
200 g sūrio
2 šaukštų pomidorų pastos
Tortilijų Suktinukai Su Vištiena Ir Paprika





p r o c e s a s

Pirmu numeriu eina vištiena. Pasiėmiau dvi vištienos krūtinėles, kurias perpjoviau pusiau ir kiekvieną gabalėlį pasūdžiau ir apibarsčiau vištienos prieskoniais tik iš vienos pusės (ir išdrįsau kario pridėti). Toliau sugalvojau išmušti tuos gabalus su muštuku ir prisiminti visus negerus žmones, kad mano mušamieji judesiai pagreitėtų :)) Tuos pačius žingsnius padariau ir su kitomis vištienos gabaliukų pusėmis: pasūdžiau, apibarsčiau vištienos prieskoniais ir išmušiau. Tada supjausčiau vištieną mažais gabaliukais, kurie dydžiu labai gerai derėjo prie draugo supjaustytos paprikos.

Paruošiau keptuvę, įpyliau alyvuogių aliejaus ir palikau įkaisti. Vėliau subarsčiau vištieną - pakepinau, apibarsčiau druska ir čili pipirais pagal skonį. Tada į keptuvę įšoko paprikos gabaliukai, paskui išspaudžiau šiek tiek citrinos sulčių, subėriau smulkiai supjaustytas petražoles ir įdėjau du šaukštus pomidorų pastos. Palikau truputį pasitroškinti.

Kai vištiena paruošta, galima iš karto sutarkuoti sūrį į atskirą indelį ir paruošti tortilijas. Tada pasiruošti tortilijų pakavimui. Į vieną tortiliją įdėti 2 arba 3 šauktus vištienos troškinio, apibarstyti sūriu - aš iš karto sūrį sudėjau į troškinį, tada išmaišiau, bet geriausia jį tiesiog suberti į tortilijos vidų, ant troškinio.Tada belieka susukti tortilijas į suktinukus ir sudėti juos į įkaitintą 170 laipsnių orkaitę. Palikti 25 min.
Tortilijų Suktinukai Su Vištiena Ir Paprika
Kaip matote iš paveikslėlių - viskas viens du ir paruošta! Įsimylėjau vištienos file, nes skanu, sveikiau negu kiauliena ir greitai pagaminama, ir universalu! Tik aišku, tai prabangiausia vištienos dalis... Tęsiant tortilijų temą, suktinukai paskrudinti ir voalia, traukiame skanėstus iš orkaitės ir patiekiame su bet kokiu padažu, kuris tinka Jums pagal skonį.

Ploju Bertai ir ačiū jai! Kad visada turi receptų - kurie taip idealiai man tinka! Labai džiaugiuosi atradus jos svetainę ir kiekvieną kartą negaliu to neparodyti savo komentaruose. :)) Kviečiu ir Jus išbandyti šį labai sotų ir labai skanų patiekalą! Aš drįstu teigti, kad norėsite dar ir dar (nes aš tikrai dar noriu) o Jūsų vyrukai galbūt girsis kitiems apie Jūsų sugebėjimus. Skanaus!

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

0 komentarai

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros

Skaitytojai