, , ,

VARŠKĖS IR ŠPINATŲ PYRAGAS

ketvirtadienis, liepos 28, 2016

VARŠKĖS PYRAGAS

Puikiai žinau, kad reikia valgyti daug varškės, tačiau niekaip negaliu prie jos priprasti. Sukau galvą - kaip galėčiau vartoti šį produktą ir mėgautis jo skoniu...? Saldūs desertai su varške - visai nepatinka, o ir sunku buvo rasti įdomesnių patiekalų su minėtu ingredientu. Tačiau! Atėjo diena, kai benaršydama internete aptikau vegetarišką varškės ir špinatų pyragą - bandžiau įsivaizduoti koks bus jo skonis ir tekstūra; ar bus galima jį vadinti - pikantišku pyragu? Patiko tai, kad receptas atrodė lengvas ir į sudėti įėjo gan nedaug produktų, sakyčiau - labai lengvos gamybos skanėstas.

Norėjau visus nustebinti šiuo pyragu ir parodyti mamai (kuri vis primena man apie varškės naudą), jog pagaliau būsiu gera ir valgysiu varškę.

Receptą radau pas Strelka Belka, kad receptas nedingtų kur nors užmarštyje, nukopijuoju jį apačioje:
_______

Reikės:
1 svogūno, supjaustyto kubeliais
sviesto kepimui
300 g šviežių špinatų
šiek tiek malto muskato riešuto
400 g birios varškės
apie 50 g tarkuoto kietojo sūrio
1 kiaušinis
druskos, pipirų pagal skonį
500 g bemielės sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinio plakinys tešlos aptepimui

Įkaitintoje keptuvėje pakepinkite svogūną, kol pasidarys skaidrus. Tuomet sudėkite špinatų lapelius ir pakepinkite viską keletą minučių. Špinatų kiekis sumažės trigubai. Įberkite šiek tiek muskato riešuto. Palikite atvėsti.

Į dubenį suberkite varškę, tarkuotą kietą sūrį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Viską išmaišykite. Tuomet sudėkite atvėsusius špinatus su svogūnais. Viską gerai permaišykite.

Bemielės tešlos lakštus šiek tiek pakočiokite. Vieną lakštą dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Sudėkite įdarą, ant viršaus uždėkite kitą tešlos lakštą, kraštus gražiai užlankstykite, pyragą patepkite kiaušinio plakiniu, peiliu padarykite kelias įpjovas.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 45-60 min. Pyragas turi gražiai paruduoti.
_______


varškės pyragas


Patarimai:


  • Susigundžiau šį pyragą paskaninti džiovintais pomidorais, kuriuos supjaustyčiau plonomis juostelėmis. Dar būtų galima pagardinti įdarą juodomis alyvuogėmis (pjaustytomis griežinėliais). 
  • Mano atveju buvo 100g špinatų ir 0 muskato, bet vistiek buvo labai skanu. Nepakartojamas tiek šiltas, tiek jau atvėsęs. Tobulas pusryčių ir vakarienių draugas. Dabar taps mėgstamiausiu pyragu, geresniu už visus saldžius desertus! Kepsiu dar rytoj, su pomidorais ir alyvuogėmis. 

Originalus receptas čia.

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

0 komentarai

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros

Skaitytojai