, , ,

HUMUSAS

ketvirtadienis, rugpjūčio 04, 2016

humusas

Ar Jums būna taip, kad prisiskaitote įvairių receptų, apžvelgiate maisto tendencijas ir regis visa brukoma informacija ilgam nusėsta mintyse. Tik vėliau pastebite, kad vaikštote su noru: „noriu veganiškų kotletukų, vegetariškos tartos ir humuso“.

Panorėjau humuso, bet jam ruošiausi pusė metų. Skaičiau įvairius receptus, skanavau pirktinius paruoštukus ir vis nostalgiškai prisimindavau, kaip skaniai valgiau humusą Druskininkuose. Vėl panorėjau paragauti jo dėl šio patiekalo maistinės vertės ir naudos organizmui. Be to, tai yra puikus vakarėlių palydovas, o jeigu gaminate švelnesnį variantą, tinka ir pusryčiams.

Ir po ilgų paieškų ir supirktų produktų konservavimo ( suprask - ilgai stovėjo nepanaudoti), radau puikų receptą iš Curly Cook Book. Viską dariau pagal jų receptūrą, apačioje surašiau pastabas, ką keičiau ir kokias išvadas padariau. Receptą nukopijuoju apačioje, receptas neredaguotas ir priklauso aukščiau minėtam tinklaraščiui:
_____

Reikės:

1 skardinė avinžirnių (galima naudoti ir virtus namuose, tačiau humusas bus sausesnis, ne toks kreminis)
1 nedidelės citrinos sulčių
3 šaukštų tahini pastos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2-3 šaukštų vandens
1 skiltelės česnako
0,5 šaukštelio kumino
0,5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
0,5 šaukštelio druskos
Skanausite greitai:

Į maisto trintuvą įdėkite tahini, įpilkite citrinų sultis ir trinkite, kol masė taps vientisa.
Supilkite alyvuogių aliejų, suberkite susmulkintą česnaką, paprikos miltelius, kuminą ir druską. Dar kartą viską sutrinkite. Jei reikės, nugramdykite masę nuo trintuvo sienelių, kad visi ingredientai gerai išsimaišytų.
Avinžirnius nukoškite, perskalaukite, gerai nuvarvinkite ir sutrinkite su kitais ingredientais, kol nebeliks avinžirnių gabalėlių.
Palengva įpilkite 2-3 šaukštus vandens, kad masė būtų vientisa ir kreminė.
Patiekite – sukrėskite humusą į dubenėlį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite paprikos milteliais. Skanaukite su mėgstamomis daržovėmis, duonele, falafeliais ar ieškokite naujų būdų!
_____


humusas

Patarimai:


  • Nepadauginkite česnako - jei norite švelnaus varianto. Turėjau česnaką - gigantą, todėl viena skiltelė - tikra bomba!
  • Man reikėjo įpilti kur kas daugiau vandens, kad masė būtų tinkamos konsistencijos, nes humusas buvo per sausas (gal nemoku skaičiuoti šaukštų).

Originalus receptas čia. 

ŽEMIAU RASI PANAŠIŲ TEKSTŲ

3 komentarai

  1. Atsakymai
    1. EIMEIM -
      tahini radau Vilniuje, Iki parduotuvėje, esančioje Madoje. :) Galbūt kituose miestuose būtų didelėse parduotuvėse.

      Panaikinti
  2. "Sviestas sviestuotas" arba http://riesutusviestai.lt - rasite ir tahini, ir kitokių riešutų sviestų.

    AtsakytiPanaikinti

PRENUMERUOK ĮRAŠUS

Gauk naują įrašą tiesiai į pašto dėžutę ir skaityk prie kavos.

30 d. peržiūros

Skaitytojai