Kokia nepakeliama situacija būna tuomet, kai namie nėra saldumynų ar pyragų, kuriais galėtum mėgautis prie puodelio kavos. Pyrago kepimas - sunkioji artilerija, todėl reikėtų pasirūpinti, kad savo receptų arsenale turėtum ir paprastų saldėsių, kuriuos lengva ir pasidaryti, ir suvalgyti.
Vieną dieną beskaitant tinklaraščius, radau sviestinių sausainių receptą ir pagalvojau - kaip tik tai, ko reikia! Receptas paprastas ir neturintis sudėtingų ingredientų, o žavingiausia, jog sausainiai pagardinami saldainiais karvutė - kuriuos dievina mano draugas. Jie saldūs, trapūs ir tuo pačiu tąsūs (dėl karamelės) - labai greitai dingsta nuo stalo.
r e i k ė s
8 - 9 sausainiams, tačiau aš dariau mažesnius, bet daugiau vienetų
180 g speltos miltų (pasirinkau kvietinius miltus)
8 karvutė saldainių (galima dėti mažiau/daugiau pagal saldumo toleravimą)
80 g rudojo cukraus
120 g sviesto
1 kiaušinio
1 šaukštelio kepimo miltelių
p a r u o š i m a s
Ištirpiname sviestą ir kai sviestas atvės, išplakame kartu su cukrumi. Įmušame kiaušinį ir išmaišome. Įberiame persijotus miltus kartu su kepimo milteliais. Pradedame minkyti tešlą (konsistencija bus kaip trapios tešlos). Pačioje pabaigoje į tešlą įdedame supjaustytus saldainius ir iš karto formuojame plokščius sausainius, gali būti apvalūs apie 6-8 cm skersmens arba mažesni.
Sausainius kepame įkaitintoje orkaitėje 160 laipsnių, 10 -15 min, (funkcija: apačia-viršus). Kai iškeps, išimame ir paliekame atvėsti. Sausainiai neįprasti, bet labai skanūs ir, man rodos, sunku bus nuo jų atsitraukti (bet išbandyti verta)!
Originalus receptas iš Make Cooking Easier čia.
0 komentarai